Restaurant ene. ligger i hjertet af Fredericia og tilbyder et solidt, skandinavisk måltid, i inspirerende og hyggelige omgivelser.

Blot få hundrede meter fra det gamle Fredericia Teater, og en kort gåtur fra den berømte vold.

Hvis du kender Fredericia, så har du nok også lagt mærke til, at byen byder på mange gode restauranter, til glæde for såvel de lokale som de besøgende turister.

Lidt om den historiske by med en god restaurant i Fredericia

Fredericia ligger centralt placeret i jylland, ved indsejlingen til lillebælt. Byen er et knudepunkt for togtrafikken rundt i landet, hvad enten man skal nordpå til for eksempel Skagen, eller videre over mod øerne, Fyn, Sjælland og Bornholm.

Måske derfor blev byen oprindeligt grundlagt som en art fæstning. Det kan man blandt andet se på det store voldanlæg fra 1600-tallet, der omkranser byens centrum. Gaderne er også anlagt strategisk efter datidens kunst, med lige linjer, der ligger flot vinkelret på hinanden, angiveligt så det var hurtigere at komme op og forsvare voldanlægget. Fæstningen er en del af Danmarkshistorien, ikke kun i moderne tid, hvor volden flittigt benyttes af glade naturelskere, men også tilbage i 1849, hvor Danmark opnåede en stor militærsejr over datidens fjende. Rundt omkring på volden, findes der da også flere markante mindesmærker, der helt sikkert er værd at udforske – både før og efter et godt måltid mad hos Restaurant Ene.

Fredericia togstation også én af landets største stationer, hvad enten det angår godstransport eller persontransport. Og med sin store havn, er der efterhånden en del krydstogtskibe der hvert år anlægger havnen, og det nyder vores lokale restauranter selvsagt godt af.

Udover et inspirerende måltid mad i vores restaurant, kan vi anbefale, at man sætter tid af til at opleve den omkringliggende natur. Naturen omkring Lillebælt, er nemlig både vild og frodig, og tager man et smut over bæltet, er der også en fantastisk park.

Naviger rundt på siden via menuen eller reserver bord med det samme på en restaurant i Fredericia!